Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wandelen / Fietsen en meer . . .

TOP staat voor ‘Toeristisch Overstap Punt’. Dat betekent dat er in de buurt van zo’n knooppunt een aantal aantrekkelijke routes zijn, vooral voor wandelaars en fietsers. Blauwe bordjes wijzen actieve vakantiegangers de weg. Laat de auto gewoon staan op de gratis parkeerplaats en stap over op de fiets of knoop de wandelschoenen dicht. U kunt gaan genieten van de natuur!

Voor, na of tijdens ’t uitstapje bent U natuurlijk van harte welkom bij ons op het terras indien 't weer 't toelaat, anders binnen waar de kachel brandt!

Nieuw (!)
Wandelkeuzepunt 78 staat bij Haak en Hoek voor de deur.
Ook Fietsknooppunt 54 is heel dicht bij (vijfhonderd meter).
De GPS coordinaten zijn: N5202.493 E640.927

We hebben een aantal routes voor U klaarliggen als inkijkexemplaar, die U voor een kleine prijs ook mee kunt nemen voor onderweg. Onderstaande routes zijn bij ons vanaf wegwijs bordjes ook zonder ‘papieren routes’ te volgen.


Fietsroutes


Lokaal Ommetje Groenlo-noord (20 km)
De route voert langs de Leemputten, een prachtig natuurgebied met zeldzame watervogels. Verder gaat de fietstocht langs Saksische boerderijen en de vestingwerken van Groenlo
 
Lokaal Ommetje Groenlo-zuid (20 km)
De route voert door het Lievelder en Vragender Veld. Verder gaat de fietstocht langs de vestingwerken van Groenlo en langs Natuurpark de Leemputten.
 
Arfgoodroute (39 km)
De route verbindt negen toeristische attracties en bezienswaardigheden, die alle iets vertellen over het cultuurhistorische ‘arfgood’ (erfgoed) van de Achterhoek. De fietstocht doorkruist de natuurgebieden Zwillbrocker Venn en Vragenderveen.
 
TOP-route (54 km, in te korten tot 30 km)
Genieten van natuur en cultuur. Ontdek flamingo’s in het Zwillbroekse veen. Langs openluchtmuseum Erve Kots en het miniatuurschoenenmuseum in Vreden.
 
Flamingoroute (87 km, in te korten tot 48 km)
De route verbindt Eibergen, het Duitse stadje Vreden en het buurtschap Zwillbrock met elkaar.
 
Agri-Culturaroute (300 km)
Beleef de gastvrijheid van het platteland in het Nederlands-Duitse grensgebied.
 
Kastelenfietsroute (382 km in te korten tot 217 km)
De route verbindt veel van de kastelen, landhuizen, kerken en molens die de Achterhoek rijk is.

WandelroutesZwolle bij Grolle route  ( 8 km)  NIEUW ! ! !

 

Groene Grens route (8 km)  NIEUW ! ! !

Natuurpad De Leemputten (3km)
Een natuurwandeling waar onderweg ook wat te leren valt. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen bij Haak en Hoek een rugzakje huren en tijdens de wandeltocht leuke opdrachten over de natuur uitvoeren.
 
Zwillbrocker Venn route (5,8 km)
Rondwandeling om het natuurreservaat Zwillbrocker Venn. Het gebied is gelegen rondom een groot meer, waarin verschillende vogelsoorten, waaronder flamingo’s, broeden. Er zijn informatiepanelen, een uitkijktoren en observatiehutten.
 
Marveld (9 km)
Door het buitengebied van Groenlo en langs Natuurpark De Leemputten.
 
Noaberpad (375 km)
De route volgt de Duitse grens aan weerszijden tussen Groningen en Emmerich.
 
Klootschietroute
Klootschietroute (5.8 km, in te korten tot 3,7 km)
Met een kloot, een houten bal met doorboringen gevuld met lood, een parcours afleggen in zo weinig mogelijk worpen. Het team wie het minst aantal worpen heeft, is de winnaar. Benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Haak en Hoek.
 
Steproute
Steproute (7.2 km)
Een route langs Natuurpark De Leemputten en langs het Reirinkbos. Bij Marveld zijn steps beschikbaar. Haak en Hoek is vaak een erg welkome pauzeplek.
 
Ruiterroute
Winterswijk-Zwillbrock (41 km)
Vanuit Winterswijk, via het buurtschap Meddo, naar Zwillbrock, een 100m over de grens liggend Duits plaatsje met een prachtige barokke kerk. Daarna via dezelfde route weer terug. U kunt vanaf deze TOP ook alleen naar Zwillbrock rijden en terug naar de TOP, dit is 8 km. Of vanaf deze TOP naar Winterswijk en terug, dit is 33 km.
 
Bij ons is natuurlijk alle ruimte om de paarden even vast te zetten en uit te rusten.
 
Autoroute
Hamalandroute (224 km)
Een tour langs 23 verschillende punten waar U uit de auto kunt stappen en van natuur of cultuur kunt genieten.