Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Klik hier voor thuisActiviteiten

Met onder andere de speeltuin, jeu de boules baan, klootschietroute en vele wandel- en fietsroutes hebben we zowel voor jong als oud activiteiten te bieden in een mooie groene omgeving. Voor de jonge onderzoekers onder ons hebben we het natuuravontuur waarbij je met een schepnet in de leemputten en de tuin zelf op zoek kunt gaan naar beestjes en planten om de biodiversiteit van dichtbij te bekijken.


Voor alle activiteiten geldt: graag even reserveren


Voor grote groepen komt er als mogelijke activiteit het luchtbuksschieten bij onder begeleiding van Schietvereniging Haak en Hoek. Voor alle activiteiten geldt; graag even reserveren.

KLOOTSCHIETEN Bij klootschieten ga je met 2 teams van 3,4 of 5 personen de strijd aan op een route van  circa 2,5 kilometer door de natuur. Het is de bedoeling om met zo min mogelijk worpen het parcours van zand- en verharde wegen af te leggen. Er wordt onderhands gegooid met een houten bal met lood erin. Het team dat de minste worpen heeft, wint! Circa elke 5 minuten kunnen er 2 teams vertrekken, totdat iedereen onderweg is.  De route duurt circa 2 uur.

JEU DE BOULES
Jeu de boules is van oorsprong een Frans balspel, Pétanque genaamd. Hiervoor zijn 2 banen aangelegd in de speeltuin. Het spel word gespeeld met 2 of 3 personen in een team. Twee teams spelen tegen elkaar. Het is de bedoeling om de metalen bal (de boule) zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (de but) te werpen.
Bij grotere groepen kunnen we het spel wat aanpassen of uitwijken naar gras en zand.

LUCHTBUKS SCHIETEN
Onder begeleiding van leden van schietvereniging Haak en Hoek kunt u leren luchtbuks schieten. Graag ruim van te voren reserveren i.v.m. het regelen van begeleiding. Eerst krijgt u uitleg over het gebruik van de buks en hoe u de kans op een schot in de roos groter maakt. Dan mag u eerst wat proefschoten lossen, al dan niet met een steun voor het grootste gewicht van de buks. U kunt zowel individueel schieten als in teams.
Tijdsduur: Circa 15-20 minuten per persoon. Er kunnen maximaal 7 personen tegelijk op de baan.
Prijs schieten: Starttarief € 75,00 t/m 10 personen, de volgenden € 5,00 p.p.

GEOCHACHE
Geocachen is steeds meer bekendheid aan het winnen; zoeken naar voorwerpen aan de hand van coordinaten. Mensen met een premium Geocache account kunnen bij ons op het terrein de bonus vinden van het ‘Muizenpad‘. (https://www.geocaching.com/)