Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Klik hier voor thuisRoutes

Wandel- en fietsroutes schieten als paddenstoelen de grond uit, de TIP in Eibergen of het VVV in Groenlo  kan u met meer informatie over routes van dienst zijn.
Daarnaast is er bij ons de TOP, dit is startpunt 27 van het wandelnetwerk. TOP staat voor ‘Toeristisch Overstap Punt’. Dat betekent dat er hier veel aantrekkelijke routes zijn aangegeven, vooral voor wandelaars en fietsers, maar er is ook een ruiter-, geocache- en mountainbike route. Laat de auto gewoon staan op de gratis parkeerplaats en stap over op de fiets of knoop de wandelschoenen dicht.
Natuurlijk genieten!

WANDELROUTES
Hieronder benoemen we de twee meest gangbare rondjes die u vanaf onze locatie kunt wandelen.
    
Natuurpad De Leemputten (3km)
Korte natuurwandeling slingerend door de Leemputten aangegeven met gele paaltjes met pijlen. Een natuurwandeling waar onderweg ook wat te leren valt. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen bij Haak en Hoek een rugzakje huren en tijdens de wandeltocht leuke opdrachten over de natuur uitvoeren.

Zwillbrocker Venn route (ca.7,5 km vanaf H&H)
Rondwandeling om het natuurreservaat Zwillbrocker Venn. Het gebied is gelegen rondom een groot meer waarin verschillende vogelsoorten, waaronder flamingo’s, broeden. Er zijn informatiepanelen, een uitkijktoren en observatiehutten.

FIETSROUTES
De mogelijkheden qua fietsroutes zijn ook eindeloos en noemen we er hier drie. Naast de gebaande paden is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om zelf een route uit te stippelen aan de hand van knooppunten en zijn er ook al erg veel knooppunt routes te vinden op www.fietsnetwerk.nl. Knooppunt nummer 54 is hier nog geen 200 meter vandaan, dus kom gewoon even aan!

Arfgoodroute (39 km)
De route verbindt negen toeristische attracties en bezienswaardigheden, die alle iets vertellen over het cultuurhistorische ‘arfgood’ (erfgoed) van de Achterhoek. De fietstocht doorkruist de natuurgebieden Zwillbrocker Venn en Vragenderveen.

TOP-route (54 km, in te korten tot 30 km)
Genieten van natuur en cultuur. Ontdek flamingo’s in het Zwillbroekse veen. Langs openluchtmuseum Erve Kots en het miniatuurschoenenmuseum in Vreden.

Flamingoroute (87 km, in te korten tot 48 km)
De route verbindt Eibergen, het Duitse stadje Vreden en het buurtschap Zwillbrock met elkaar.

Geocache Leemputten route
Geocachen is steeds meer bekendheid aan het winnen; zoeken naar voorwerpen aan de hand van coördinaten. Mensen met een premium Geocache account kunnen bij ons op het terrein de bonus vinden van de route.
Klik hier voor meer info.